We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

woensdag 30 november 2011

Media aandacht

Als je opeens met de media in contact komt, gebeurt er iets bijzonders met je als persoon. Zo ook met ons toen een TV omroep onze vriendin Myrene van Zen, Zijn en Paarden benaderde, voor een opname van een puber in contact met een paardencoach. Myrene nam contact op met ons op, niet helemaal wetende hoe dit aan te pakken. Nou de dames van Buitenpaards zagen dit als een grote uitdaging; Dat doen we wel even, die puber komt er hoe dan ook. Op de TV, die kans kun je niet voorbij laten gaan. Voor de paardencoaches branche een leuke kans en zo kan ook Buitenpaards officieel op de kaart… . Allerlei gedachten gingen er in ons om. Met maar één focus; dit gaat ons lukken.

Aanvankelijk had Myrene nog twijfels of zij deze opdracht zelf wilde oppakken, dus hadden wij nog contact met andere paardencoaches om te peilen of zij een leervraag van een puber uit hadden staan.  Hoe mooi is het dan niet om te horen dat paardencoaches het werk in het geheel zien en elkaar niet als concurrent bekijken en elkaar ook wat gunnen. Dat was het eerste mooie moment wat deze opdracht ons opleverde. Een staaltje “delen is vermenigvuldigen”, paardencoaching 3.0. zeg maar..

Uiteindelijk zetten wij samen met Myrene een aantal lijntjes uit binnen ons netwerk, op zoek naar een puber met een hulpvraag. Na drie dagen leggen we wel veel contacten, maar krijgen we geen toestemming van ouders om te filmen. En dan komt het tweede mooie moment als we, in plaats van de opdracht te willen scoren, even afstand nemen en the bigger picture bekijken. Wat is ons doel? Welke rol wil Buitenpaards spelen en wat brengt het Myrene met haar Zen, Zijn en Paarden. Kunnen wij, in deze setting, wel een veilige omgeving bieden voor deze puber en zijn ouder(s)? Hebben wij zelf, tijdens onze eigen opleiding tot paardencoach, niet ervaren hoe belangrijk de vertrouwensband met de coach is en het respect voor de paarden? Het vastleggen van zo’n magisch moment als een ontmoeting tussen cliënt en paard, valt al bijna niet in beeld te vatten. Als je dan ook niet eens zelf de regie hebt over de uiteindelijke vier minuten die in beeld worden gebracht en het niet specifiek voor in paarden coaching geïnteresseerd publiek is, wat brengt het ons dan? Kortom, wij komen tot de conclusie dat het doel van de TV omroep met dit programma niet overeenkomt met onze doelstelling en zo verwoorden wij dat ook naar onze contactpersoon.

Uiteraard laten wij weten dat wij zeker genegen zijn de medewerkers van de TV oproep kennis te laten maken met de bijzondere wereld van paardencoaching, wanneer zij specifiek over dit onderwerp een kort beeldverslag of een documentaire willen maken.