We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 14 oktober 2011

Hoofd leeg

Na een dag hard werken, maken we ons hoofd helemaal leeg door een rondje buiten te rijden of te lopen met de paarden. Zodra we op de paarden stappen, is ons hoofd al leeg en voelen we ons één met het paard en de omgeving. Een mooie manier ons even af te leiden, ons in het hier en nu te brengen en opnieuw inspiratie op te doen voor onze onderneming. Onvergetelijk is dat moment toen wij, na een aantal intensieve brainstorm uren, te paard de dijk uitreden en na een paar honderd meter staande werden gehouden door een koeriersbusje. De uiterst charmante man hangt uit het raam en vraagt of hij de dames even mag storen in hun "oh zo drukke bestaan"... Goh, dachten wij, zie je die blauwe wallen van vermoeidheid niet, snap je niet dat wij meerdere ondernemingen in de lucht proberen te houden en hard werken voor een goed bestaan!!!???? Nee, waarschijnlijk zagen wij er bijzonder relaxed uit, zo te paard op een zonnige woensdagmiddag....tja, en daar was het natuurlijk ook om te doen. Op tijd ontspannen en dat straal je dus ook uit.