We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zondag 16 juni 2013

Horse, or no Horse....that's the question!


Te groot? Te klein? Of toch maar paarden tekenen....?
Sinds enkele weken ben ik paardrijloos. En dat doet wat met je. Het voelt op zijn minst alsof ik vele uren van de dag met mijn ziel onder mijn armen loop. Logisch als je je bedenkt dat ik de overtuiging heb dat mijn paarden (en Sancho in het bijzonder) vele jaren mijn ziel gedragen hebben. De verleiding is dan ook groot om óf uren te besteden aan Marktplaats, op zoek naar een nieuwe zielsdrager, óf gewoon in volle "emo" de Soofmobiel te starten en naar Spanje af te reizen waar paarden, naar ik net op Facebook ontdekt heb, staan te wachten om opgehaald te worden door mensen zoals ik met een teer zieltje en een groot paardenhart.

En niet dat ik zoveel reed hè... Niet eens... En niet dat ik nu geen paarden meer heb.... Nee, ook dat niet. Maar wat blijkt...ik heb geen project meer. Althans zo heb ik volop geanalyseerd, ge-herkauwd, van wakker gelegen etc. Zes jaar lang heb ik geprobeerd paarden op te lappen, vertrouwen te geven en te houden, research gedaan en steeds maar weer het management bijgesteld. Om van een groot gat te spreken, is te veel gezegd maar het is nu...ehe...anders. En ik wil dat uitzitten. En waarom? Omdat onlangs een goede vriendin tegen mij zei: "Het leven bestaat uit meer dan alleen paarden." "Oh?", zei ik. Hier moest ik heel lang over nadenken. Is dat zo? Eerlijk zegt, zou ik het niet weten.. Ja, werk, relatie, honden, familie, vrienden e.d. daargelaten, als de "pieper" ging stond er altijd Prio-1, en dat stond voor de paarden. Ik ben er nog niet uit. Ga ik afkicken of een nieuw project starten? Of ga ik toch maar mijn creatieve kant verder ontwikkelen? Horse or no horse, that's the question.