We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dinsdag 24 april 2012

Trots op onze eerste (pilot) klant


Nog voor de geboorte van Buitenpaards hadden Kelly de Geus en Ageeth vorige zomer een ‘workshop vision board’, onder leiding van Trinke. Zij onderzoeken een mogelijke samenwerking en na de workshop blijkt dat het vertrekpunt van beide dames wel het zelfde is, maar hun uiteindelijke missie niet helemaal op elkaar aansluit. Een paar weken na de workshop en een evaluatiemoment, ontstaat het samenwerkingsverband Buitenpaards tussen Trinke en Ageeth en wordt Kelly hun eerste pilot klant. Buitenpaards denkt creatief mee met een eerste ondernemer die met paarden werkt.

Het vision board van Kelly met haar ideale ondernemersbeeld, gebruiken we als startpunt. Omdat het belangrijk is dat de ondernemer en de onderneming goed op elkaar aan sluiten, bekijken we de maand erna Kelly haar aanleg en talent vanuit de Human Design en welke communicatiestrategie daarbij past. Daarna brainstormen we met haar over een passende naam voor haar onderneming en de boodschap die zij wil communiceren. In oktober maken we met Kelly een stap in het bepalen van de ideale doelgroep. Daarvoor bekijken we haar lesmethoden en de shiatsu behandelingen, wat leidt tot een totaal concept in haar werk met paarden. In november vertalen we met z’n drieën alle informatie naar een Elevator Pitch, waardoor de naam en bijbehorende mantra van haar bedrijf ontstaat: Differhand – Ander inzicht in de samenwerking tussen ruiter en paard. En dan nu nog het logo.

Aanvankelijk wil Kelly haar logo zelf ontwerpen, maar is ook nieuwsgierig wat een ontwerper zou creëren en verwijzen haar door naar een website, waar startende ondernemers in een soort van contest een logo ontwerpen. Uiteindelijk is de inschrijving van Differhand bij de Kamer van Koophandel een feit en raakt Kelly haar agenda steeds meer gevuld met klantenafspraken.

En dan komt er een moment dat je je wilt gaan presenteren met je nieuwe naam en huisstijl. Dat moment was afgelopen zaterdag 21 april tijdens de Open Dag bij Stal Overwater in Strijen.

Als Buitenpaards zijn we heel trots op het uiteindelijke resultaat en trots om te zien dat Kelly haar weg vindt in het zelfstandig ondernemerschap.