We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zondag 15 april 2012

ONT-moeten

Het uitblijven van Buitenpaards blogberichten heeft niets te maken met het ontbreken van nieuws of activiteiten. Integendeel. We hebben leuke opdrachten, mooie contacten en altijd wel een offerte die de deur uit moet. Niets te klagen eigenlijk….toch? Behalve dan dat de uren, dagen, weken lijken om te vliegen en we heel druk zijn. Ook druk met druk die we onszelf opleggen door met elkaar af te spreken dat we moeten bloggen, twitteren, facebooken, want de schoorsteen moet wel blijven roken, nietwaar. En niet alleen willen we Buitenpaards de ether inslingeren, maar ook informatie halen van het internet, onze klanten volgen, de verbinding met nieuwe relaties aan gaan, elkaar ontmoeten en inspireren…… Ehe, daar zeg je wat..….ONT-MOETEN.
Nee, niet zelf verzonnen, we zagen ‘m voorbij komen op twitter van @unlimitedvoice… ONT-MOETEN, soort “om-denken” maar dan in het moeten. Is dat wat begint te knagen? Krijgen wij last van ONT-moeten, een soort weerstand tegen de dingen moeten. Weerstand tegen de stroom van informatie die we ongevraagd via internet over elkaar heen storten. Moeten wij daar wel aan mee doen? Is het werkelijk zo dat wie er het hardst gilt, de meeste opdrachten krijgt? Moeten wij wel acquireren? Weerstand tegen het ontbreken van tijd om die dingen te doen waar wij ge├»nspireerd door raken en juist anderen weer mee kunnen motiveren. Moeten wij onze prioriteiten weer niet eens helder krijgen?
Wij, dat serieuze setje van Buitenpaards, wij zouden het toch anders gaan doen? Hebben wij ons mond niet vol met termen als DNA, wat niet alleen staat voor jouw blauwdruk maar ook staat voor De Nieuwe Aanpak, Het Nieuwe Buitenwerken, en Net(echt)Werken, kortom het nieuwe authentieke ondernemen, daar waar volgens ons nog geen managementboek voor is geschreven….. Maar als de huur en de hypotheek is betaald en de boterham belegd, en we leuke opdrachten hebben, moeten we dan niet concluderen dat dit succesvol ondernemen is? Waarom kijken wij elkaar dan op een ochtend aan en schudden wij ons hoofd? Wat klopt er niet in dit plaatje (behalve dan de wallen onder onze ogen en de meters lange to-do-list)?
Goeie vraag! Moeten we toch echt eens over nadenken…..:-)