We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 3 februari 2012

Geef eens een compliment

We lazen onlangs dat 1 maart Nationale Complimentendag is. En nee, geen cadeautjes over en weer, stond er expliciet bij, maar oprecht en persoonlijk een compliment uitdelen. Grappig dat daar een dag voor in het leven is geroepen. Want hoe moeilijk is dat, een complimentje maken? Of een compliment ontvangen? Dat laatste is misschien nog moeilijker dan geven.
Middels social media 'I like-en' we er op los! We klikken moeiteloos op alle berichtjes en links die we grappig, mooi, zielig, opvallend of gewoon leuk vinden. We hoeven er geen woorden meer aan vuil te maken...gewoon, klik, klaar. En de ontvanger....die hoeft niet te verblikken of te blozen. Die telt gewoon tevreden het aantal 'like-jes'.

Laten wij dan alvast eens terugblikken deze week en wat woorden geven aan zaken die ons hebben verheugd. Compliment voor Wolter Beijer, voor zijn inspirerende brainstormsessie en zijn nieuwe website www.orkestra.nl. Compliment voor Eric de Meij, voor zijn fantastische zuurkoolschotel en wekelijkse lunchboodschappen voor Buitenpaards. Complimenten voor onze hoefsmid, die spontaan een link van Buitenpaards op zijn website plaatst. En complimenten voor Gerda Dekkers (Dekker Consult) als actieve referent, waardoor wij nu ook Barbara Breedveld met www.paardenpartner.nl kunnen complimenteren voor het harde werken tijdens haar vision board sessie bij ons deze week. En complimenten ook voor Kelly de Geus die voor ons prachtige trainingsverslagen maakt van het werken met onze paarden. Complimenten voor Myrene Langen die op haar website www.zenzijnenpaarden.nl haar nieuwe, prachtige bedrijfsfilm heeft geplaatst.

Natuurlijk hebben we elkaar ook complimenten gemaakt deze week. Geen high five na een productieve dag, maar een oprecht compliment over het feit dat alles bespreekbaar is, dat het niet alle dagen lachen is, maar we tegen elkaar de schone schijn niet op hoeven te houden. Dat woorden soms niet nodig zijn en rekening met elkaar houden geen opgave is.