We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 13 januari 2012

Wat vertellen onze paarden ons?

'Kudde in beeld'
Tijdens onze bezinningsweken rondom kerst en oud en nieuw, werken we ook aan een nieuwe planning voor 2012. Onze planning richt zich op individuele sessies met onze klanten en ook themadagen, om ondernemers met elkaar te verbinden. Opnieuw nemen we voor dat we naast aandacht voor onze klanten, in 2012 ook weer voldoende aandacht besteden aan onze kudde; omdat de kudde zorgt voor onze eigen balans tussen werk en privĂ©, omdat ze de basis vormen van de ondernemingen van onze klanten en van Buitenpaards en omdat ze ons doen en laten wonderbaarlijk goed spiegelen. Waar zouden zij behoefte aan hebben? Dan wens je soms wel eens dat ze kunnen praten….

De stap naar Nanda van Gestel van Eden Holistic Horsewomanship is dan ook snel gemaakt en we vragen haar om een ’gesprek te voeren’ met onze paarden. We sturen recente foto’s van hun op, waarna Nanda met alle vier apart contact maakt en haar waarnemingen vertaalt in prachtige verslagen. Bijzonder om te lezen welke individuele rol ze (willen) hebben en hoe ze zich tot elkaar verhouden in de kudde en hoe dat onze eigen gedachten op een aantal punten bevestigt.

Nanda is ook bekend van haar boeken ‘Het paard als spiegel van de ziel’ en ‘De wereld als klaslokaal’. In het voorjaar komt haar nieuwste boek uit ‘Communiceren met paarden’. Naar aanleiding daarvan zijn wij voornemens een themadag te organiseren voor degene die meer wil leren over hoe je met paarden communiceert. Als we een concreet programma hebben, melden we dat ook weer in dit blog.