We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 20 januari 2012

Van droom naar werkelijkheid

'Met je hoofd in de wolken en de voeten op de grond', lazen we onlangs in het boek ‘Flow en de kunst van het zaken doen’. Totdat je zover bent, dat je op intuïtief niveau kunt verkopen, is hun advies: 'werk aan je proactiviteit; daar horen planning en voorbereiding bij’.

Met dit advies in ons achterhoofd maken wij onze planning voor 2012. Ons droomscenario in de vorm van een vision board is er, maar om deze droom ook werkelijk te laten worden en richting aan te geven, is het nu tijd voor een planmatige aanpak, waarbij we nu onze linkerhersenhelft aanspreken. Wel spreken we af dat we geen gevangene worden van onze eigen planning en we synchroniciteit blijven toelaten. We zien een plan maken meer als een soort van intentieverklaring naar onszelf.
Hoe maken we dan deze planning? In plaats van achter de computer te gaan zitten met een Excel sheet voor ons, kiezen we voor een luchtigere aanpak. In een woordwolk zetten we een groot aantal steekwoorden, die we uit onze vision boards halen. Daarna schetsen we met onze woordwolk voor ons, een mindmap waarin we globaal een aantal hoofd- en subcategorieën noteren. Bijvoorbeeld gezien vanuit onze rol als Buitenpaards: faciliterend, begeleidend en netwerkend, maar ook vanuit promotie en productontwikkeling. Vervolgens zetten we deze woorden op post it plakkers en plakken we deze bovenaan een groot vel papier. Onder elke subcategorie plakken we een concreet aantal acties en plannen we met onze agenda’s en het programma notify me voor de Ipad, de data in waarop we deze acties willen uitvoeren….
Zonder dat we onze ondernemersvrijheid verliezen, regelen we zo op een praktische manier dat onze droom en doelstellingen ... werkelijkheid worden.

P.s. Omdat we bij onze klanten merken dat zij ook behoefte hebben aan het maken een concreet stappenplan, ontwikkelden we voor het begeleiden hierbij, een nieuwe bouwsteen in ons dienstenpakket.