We need nature to show us the way home, the way out of the prison of our minds. We got lost in doing, thinking, remembering, anticipating; lost in a maze of complexity and a world of problems. We have forgotten what rocks, plants and animals still know. We have forgotten how to be--to be still, to be ourselves, to be where life is: here and now.

~Eckhart Tolle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vrijdag 9 december 2011

Authentiek ondernemen

De afgelopen weken startten we een aantal trajecten met ondernemers. Vooraf, in een kennismakingsgesprek, vragen we de ondernemer om een concrete vraag. Op basis daarvan stellen we een aantal bouwstenen voor om mee te werken, waaronder een workshop vision board maken.

Zo hadden wij enkele weken terug de volgende concrete vraag; ‘Ik zoek de verbindende factor om evenwicht te brengen in het uiterlijk van de homepage van mijn website’. Kijkend naar de vraag die er lag, overwogen wij het maken van een Vision Board over te slaan, omdat we dachten dat we aan het einde van de sessie niet meer aan de vraag zouden toekomen. Onze cliĆ«nt gaf juist aan heel graag een vision board te maken. En dat bleek een goede zet, want na doorvragen en verder onderzoek blijkt de verbindende factor ook te gaan om het verbinden van de persoonlijke visie met de missie van de onderneming. En dit kwam juist tot uitdrukking met behulp van het Vision board.

Met het vision board als uitgangspunt, brengen we met het doorlopen van zes logische niveaus de persoonlijke gewenste situatie in contact met de missie van het bedrijf. Zo weerspiegelt de onderneming ook de persoon achter de onderneming. Als ondernemer en onderneming op elkaar aansluiten, met andere woorden, de onderneming authentiek is, trek je de doelgroep aan die bij je past.